آموزش وردپرس آموزش انتقال وردپرس از هاست به لوکال هاست - وب آکا

یکی از مواردی که ممکنه برای ما پیش بیاد اینه که وردپرسی که بر روی هاست سی پنل، دایرکت ادمین و یا هر کنترل پنل دیگه ای که نصب هست رو بیاریم و روی محیط لوکال هاست که با استفاده از برنامه wamp، xampp و یا Lamp راه‌اندازی کردیم منتقل کنیم. شاید از خودتون بپرسید که دلیل این کار چی میتونه باشه؟ اصلا چرا ما باید بیایم و سایتمون رو که در حالت آنلاین در حال فعالیت هست به محیط لوکال هاست منتقل کنیم؟ در جواب این سوال میشه گفت که هر کسی بنا به دلایل خاص خودش ممکنه تا این کار رو انجام بده از از جمله این دلایل میتونم به این موارد اشاره کنم که برای استفاده از افزونه‌های گوناگون که در سایتمون میخواهیم تا برای کاری از اونها استفاده کنیم یکی از دلایلی هستند که باید در ابتدا افزونه مورد نظر رو تست کنید. متاسفانه برخی کاربران تازه کار برای استفاده از افزونه خاصی سریعا اقدام به نصب یک افزونه میکنند اما یه مدت بعد میبینند که افزونه مشابه برای اون وجود داره که کارکرد بهتری هم داره و میان اون رو نصب میکنند و همینطور پی در پی اقدام به نصب و غیرفعال کردن افزونه های گوناگون در وردپرس میکند که در نهایت همین کار باعث شلوغ شدن دیتابیس و نامنظم شدن اون خواهد شد و کلی تیبل اضافه که کاربردی هم ندارند در دیتابیس شما باقی خواهد ماند. اما یه دلیل خوب دیگه که میتونید در انتقال وردپرس از هاست به لوکال هاست ومپ از اون استفاده کنید اینه که بخواهید تا تغییراتی در ظاهر قالب خودتون ایجاد کنید که این تغییرات خیلی گسترده هستند و زمان زیادی هم از شما خواهند گرفت، از طرفی افزونه های مختلفی هم دارید که به قالب مورد نظر شما وابسته هستند و باید طوری قالبتون را طراحی کنید که با افزونه ها هم سازگاری داشته باشند و باعث نامنظم شدن ظاهر و حتی کدنویسی در سایت شما نشن که استفاده از لوکال هاست برای اینکه بهتر و راحت تر بتونید این تغییرات را اعمال کنید مناسب خواهد بود.

بنابراین متوجه شدید که در این آموزش قصد دارم تا به نحوه انتقال وردپرس از هاست به لوکال هاست wamp بپردازم تا با استفاده از اون بتونید تا سایت خودتونو از هاست آنلاین به لوکال هاست منتقل کنید. در این آموزش من میخوام تا از کنترل پنل سی‌پنل برای این کار استفاده کنم و برنامه مدنظرم برای استفاده از لوکال هاست برنامه Wamp خواهد بود که با استفاده از اون اقدام به ایجاد محیط لوکال هاست در سیستم خودم کرده‌ام.

آموزش انتقال وردپرس از هاست به لوکال هاست ومپ

در حالت کلی برای انتقال وردپرس از هاست به لوکال هاست شما لازمه تا مشابه کارهایی که در ۷ مرحله برای انتقال وردپرس از لوکال هاست به هاست داشتید رو طی کنید با این تفاوت که این کار بالعکس صورت میگیره به علاوه اینکه مسیردهی وابسته به برنامه ای که از اون استفاده میکنید ممکنه تا متغیر باشه، اما در هر صورت شما نیاز به طی این مراحل تو هر حالت ممکن خواهید داشت که عبارتند از:

  1. خروجی گرفتن از فایلهای وردپرس موجود در هاست
  2. کپی فایلهای وردپرس در پوشه مربوط به برنامه لوکال هاست wamp
  3. خروجی گرفتن از دیتابیس از طریق هاست
  4. ساخت پایگاه داده جدید در لوکال هاست
  5. درون ریزی دیتابیس در لوکال هاست
  6. اتصال دیتابیس به فایلهای وردپرس از طریق ویرایش فایل wp-config.php
  7. به‌روزرسانی آدرس لوکال هاست سایت و تصحیح آنها در phpmyadmin

بعد از طی کردن این مراحل هفت گانه ما میتونیم تا به راحتی و بدون صرف هزینه و وقت زیادی خودمون نسبت به انتقال وردپرس از هاست به لوکال هاست ومپ اقدام کنیم و برای هر هدفی که قصد انتقال سایتمون را داشتیم نسبت به کار بر روی طراحی و یا تست افزونه های گوناگون سایتمون در محیط لوکال هاست اقدام کنیم.

مرحله اول: خروجی گرفتن از فایل‌های وردپرس از طریق هاست

اولین کاری که برای انتقال وردپرس از هاست به لوکال هاست ومپ یا هر برنامه دیگه که با اون اقدام به ساخت و ایجاد بستر لوکال هاست کردید باید انجام بدید تهیه یک فایل خروجی از فایل های موجود در file manager هاست است، حالا برای تهیه خروجی از فایل‌های وردپرس لازمه تا ابتدا وارد هاست سی‌پنل یا دایرکت ادمین خودتون بشین، بنابراین بعد از آدرس سایتتون از عبارت ۲۲۲۲: برای ورود به هاست دایرکت ادمین و از عبارت ۲۰۸۲: برای ورود به سی پنل استفاده کنید تا صفحه ورود به دایرکت ادمین یا سی پنل بسته به کنترل پنلی که برای هاستتون استفاده میکنید به شما نشون داده بشه و در فیلدهای نام کاربری و رمز عبور اطلاعاتی که هنگام خرید هاست در اختیار شما قرار گرفته را وارد کنید. سپس اگر هاست شما سی‌پنل هست مشابه تصویر زیر از بخش Files روی گزینه File Manager کلیک کنید تا به صفحه مدیریت فایل در هاست سی‌پنل هدایت شوید.

انتقال وردپرس از سی‌پنل به لوکال هاست ومپ

بعد از اینکه وارد صفحه مدیریت فایل ها در هاست شدید به مسیر public_html که مربوط به فایل های سایت شما میشه مراجعه کنید و سپس با انتخاب کلیه فایل های مربوط به وردپرس که در این دایرکتوری قرار داره روی دکمه Select All که در نوار ابزار بالای صفحه قرار داره کلیک کنید تا همه فایل‌های مربوط به وردپرس انتخاب شوند. بعد از اینکه فایل ها انتخاب شدند روی آنها راست کلیک کنید و گزینه Compress را برای تهیه خروجی انتخاب کنید.

بعد از کلیک روی گزینه Compress پنجره زیر برای شما نمایش داده میشه که در اون باید ابتدا فرمت فایل خروجی را در حالت ZIP انتخاب کنید و سپس در انتهای پنجره مسیر مورد نظر برای ذخیره فایل به همراه عنوان اون را وارد کنید.

انتقال وردپرس از سی پنل به لوکال هاست ومپ

بنابراین فرمت فایل مورد نظر برای خروجی گرفتن را روی zip. قرار داده و سپس فایل خروجی را با نام mizbanfa-backup تعیین کنید، در نهایت روی دکمه Compress Files کلیک کرده و منتظر بمونید تا فایل خروجی شما بسته به میزان حجم داده‌های سایت تهیه بشه. حالا بعد از اینکه فایل خروجی شما ایجاد شد اونو دانلود کنید و در سیستم خودتون ذخیره کنید.

مرحله دوم: کپی فایل های وردپرس در مسیر نصب برنامه لوکال هاست

بعد از اینکه فایل خروجی از فایل های وردپرس را تهیه کردید نوبت این میرسه تا فایل خروجی گرفته شده را به ئوشه ای که قصد دارید تا سایتتون را در لوکال هاست بالا بیارید منتقل کنید. در اینجا من میخوام تا سایتم در آدرس localhost/mizbanfa در دسترس باشه، بنابراین به مسیر نصب برنامه ومپ که در C:wamp64www قرار داره مراجعه میکنم و یک پوشه جدید با نام mizbanfa در اون میسازم و بعدش فایل خروجی را به این پوشه منتقل کرده و در نهایت با راست کلیک کردن و انتخاب گزینه Extract Here فایلم رو از حالت فشرده خارج میکنم تا فایل های وردپرس بعد از خارج شدن از حالت فشرده مشابه تصویر زیر در این پوشه اضافه شوند.

آموزش انتقال وردپرس از هاست به لوکال هاست

مرحله سوم: تهیه خروجی از دیتابیس هاست

بعد از اینکه از فایل های خودتون نسخه خروجی تهیه کردید و سپس اونو به پوشه مورد نظر در لوکال هاست کامپیوتر خودتون منتقل کردید لازمه تا از دیتابیس وردپرس هم یک نسخه خروجی تهیه کنید، بنابراین به صفحه اصلی سی‌پنل مراجعه کرده و سپس مشابه تصویر زیر از Databases روی گزینه phpmyadmin کلیک کنید تا به صفحه مدیریت دیتابیس در phpmyadmin هدایت شوید.

آموزش انتقال وردپرس از هاست سی پنل به لوکال هاست ومپ

حالا که وارد صفحه phpmyadmin در هاست سی‌پنل شدید ابتدا از سمت چپ روی نام پایگاه داده ای که قصد دارید تا از اون خروجی تهیه کنید کلیک کنید سپس از سربرگ بالا گزینه Export را انتخاب کنید تا صفحه‌ای مشابه تصویر زیر براتون باز بشه و در این صفحه کافیه تا از قسمت Format نوع اون رو بر روی SQL انتخاب کرده و در نهایت روی دکمه Go کلیک کنید. بسته به میزان حجم دیتابیس منتظر بمونید تا خروجی اون تهیه بشه و اونو دانلود و در سیستم خودتون ذخیره کنید.

آموزش انتقال وردپرس از هاست به لوکال هاست

بعد از اینکه فایل دیتابیس شما هم آماده شد و اونو دانلود کردید تا اینجا کار ما با هاست سی‌پنل تموم شده و نیازی به هاست نداریم و باقی مراحل انجام انتقال وردپرس از هاست به لوکال هاست رو باید در سیستم خودمون دنبال کنیم.

مرحله چهارم: ساخت دیتابیس جدید در لوکال هاست

برای ساخت پایگاه داده در محیط لوکال هاست به آدرس http://localhost/phpmyadmin مراجعه کنید، قبل از هر کاری در محیط لوکال هاست دقت کنید که برنامه را اجرا کرده باشید تا مفسرهای مورد نیاز و سرور آپاچی برای کار در لوکال هاست برای شما فعال شده باشند سپس مشابه تصویر زیر وارد صفحه مدیریت پایگاه داده یا همون دیتابیس شده و پایگاه داده برای سایت خود در محیط لوکال هاست وردپرس را بسازید. در هنگام ورود به phpmyadmin ممکنه تا از شما نام کاربری و رمز بخواهد که کافیه تا در فیلد نام کاربری عبارت root را وارد کرده و فیلد رمز را خالی بگذارید تا بتونید وارد محیط phpmyadmin در لوکال هاست شوید.

آموزش انتقال وردپرس از هاست به لوکال هاست

حالا برای ساخت پایگاه داده وردپرس مشابه تصویر زیر میتونید از منویی که در سمت چپ قرار داره یعنی گزینه New کلیک کنید تا صفحه ساخت پایگاه داده براتون نمایش داده بشه و یا اینکه از تب بالا روی گزینه Database کلیک کنید تا در نهایت باز هم همین بخش برای شما نمایش داده بشه. همونطور که در تصویر مشاهده می‌کنید کافیه تا در فیلد Create Database نام پایگاه داده خودتونو به صورت لاتین وارد کنید و در نهایت با کلیک بر روی دکمه Create چند لحظه‌ای تامل کنید تا پایگاه داده شما ساخته شود. در اینجا ما پایگاه داده رو با نام mizbanfa انتخاب کردیم که قراره از این نام در قسمت کانفیگ و راه‌اندازی وردپرس در لوکال هاست استفاده کنیم. بنابراین دقت کنید تا اسم پایگاه داده به درستی وارد شده باشه تا با خطایی مواجه نشوید.

آموزش ساخت پایگاه داده در wamp

مرحله پنجم: درون ریزی دیتابیس در لوکال هاست

بعد از اینکه پایگاه داده رو در لوکال هاست ساختید باید وارد phpmyadmin بشید و فایل خروجی پایگاه داده‎ای که از طریق هاست ازش در مرحله سوم همین آموزش خروجی گرفتید رو داخل این دیتابیس جدیدی که در لوکال هاست wamp ساختید ایمپورت کنید. بنابراین به آدرس localhost/phpmyadmin مراجعه کنید تا مجددا وارد محیط phpmyadmin در لوکال هاست wamp هدایت شوید. در این مرحله ممکنه تا از شما برای ورود به phpmyadmin رمز و نام کاربری بخواد که در اینجا برای نام کاربری از root استفاده کنید و فیلد رمز را خالی بگذارید و در نهایت با کلیک روی دکمه Go وارد محیط phpmyadmin در لوکال هاست شوید. پس از ورود به phpmyadmin، پایگاه داده‌ی جدید رو که در مرحله قبلی یعنی مرحله چهارم با همدیگه ساختیم را انتخاب کنید و روی دکمه import که در بالای صفحه قرار داره مشابه چیزی که در تصویر زیر میبینید کلیک کنید. سپس در صفحه import که برای درون ریزی دیتابیس مورد استفاده قرار میگیره روی browse کلیک کرده و فایل .sql ذخیره شده رو که در مرحله سوم با همدیگه از طریق هاست سی پنل یک خروجی از اون با نام mizbanfa.sql در کامپیوتر خودمون ذخیره کردیم رو انتخاب کنید و در نهایت با کلیک روی دکمه go که در انتهای صفحه قرار داره عملیات ایمپورت اطلاعات پایگاه داده رو انجام بدین تا در نهایت در باکسی که با رنگ سبز به شما نشون داده میشه پیغام موفقیت آمیز بودن مراحل درون ریزی دیتابیس رو مشاهده کنید.

آموزش انتقال وردپرس از هاست به لوکال هاست

در این مرحله باید با تمام دقت پیش برید چرا که اگر درست مثل تصویر بالا شما چندین دیتابیس توی لوکال هاست داشته باشید در صورتی که به اشتباه تو دیتابیس دیگه عملیات import یا درون ریزی انجام بگیره باعث ایجاد مشکل برای شما خواهد شد. در نهایت بعد از کلیک روی دکمه Go پیغام سبز رنگ مشابه تصویر زیر به شما نشون داده شده و تیبل‌های دیتابیس وردپرس رو مشاهده میکنید که مشابه تصویر زیر در سمت چپ زیر عنوان دیتابیس اضافه شده‌اند.

آموزش انتقال وردپرس از هاست به لوکال هاست

بعد از اینکه دیتابیس با موفقیت در پایگاه داده مورد نظر در لوکال هاست اضافه شد حالا نوبت به ایجاد ارتباط دیتابیس با فایل‌های وردپرس میرسه که از طریق ویرایش فایل wp-config.php صورت میگیره، پس حالا به مرحله بعد مراجعه میکنیم تا ارتباط بین دیتابیس و فایل‌های وردپرس را برقرار کنیم.

مرحله ششم: اتصال دیتابیس با ویرایش فایل wp-config

حالا تا اینجا که همه‌ی فایل ها و داده های سایتمونو  دانلود کردیم و روی مسیری که در لوکال هاست مورد نظرمون بودند منتقل کردیم نوبت به این میرسه تا ارتباط بین اطلاعات سایت در محیط لوکال هاست و پایگاه داده رو برقرار کنیم . برای این کار نیاز داریم تا ابتدا وارد مسیری که وردپرس را در اون نصب کردیم شویم که در اینجا چون من وردپرس را در مسیر C:wamp64wwwmizbanfa نصب کردم مراجعه میکنم، سپس مشابه تصویر زیر فایلی که با عنوان wp-config.php در این پوشه قرار داره را با یک نرم افزار ویرایشگر متن باز کنید تا اطلاعات دیتابیس را در اون وارد کنید.

بعد از اینکه فایل wp-config.php را برای ویرایش باز کردید میبایست اطلاعات دیتابیس را که در مرحله چهارم ساختید در این فایل وارد کنید. مشابه چیزی که در تصویر میبینید عمل کنید و اطلاعات دیتابیس را بر اساس توضیحات ارائه شده در زیر وارد کنید.

آموزش انتقال وردپرس از هاست به لوکال هاست

DB_NAME: این بخش شامل نام پایگاه داده وردپرس شماست که در صفحه phpmyadmin یا همدیگه در مرحله چهارم یک دیتابیس با عنوان mizbanfa ساختیم، بنابراین کافیه تا مشابه نمونه فوق نام پایگاه داده خودتونو به جای اون وارد کنید که در اینجا نام پایگاه داده ما mizbanfa می‌باشد.

DB_USER: این بخش نیز شامل نام کاربر پایگاه داده وردپرس می‌باشد، در حالت پیشفرض نام یوزر پایگاه داده در محیط های لوکال هاست root می‌باشد بنابراین مانند نمونه نیز به جای یوزر پایگاه داده عبارت root را وارد کنید.

DB_PASSWORD: از آنجایی که در ساخت پایگاه داده با استفاده از برنامه های لوکال هاست پسوردی انتخاب نمیشه این گزینه باید خالی گذاشته بشه، بنابراین عبارت password_here را از آن حذف کرده و خالی بگذارید.

پس از اینکه به درستی موارد مورد نظر وارد شد فایل wp-config.php را با استفاده از کلیدهای ترکیبی Ctrl + S ذخیره کنید تا اطلاعات مربوط به پایگاه داده جدید وردپرس که شامل نام پایگاه داده، نام کاربر پایگاه داده و رمز پایگاه داده میشه در اون ذخیره بشه و وارد مرحله بعدی بشین.

مرحله هفتم: به‌روزرسانی آدرس سایت و اصلاح آنها

در مرحله‌ی آخر انتقال وردپرس از هاست به لوکال هاست ومپ بعد از اینکه عملیات درون ریزی دیتابیس را انجام داده و فایل config وردپرس را بر اساس دیتابیس جدید ویرایش کردید، باید لینک‌های سایتمونو تصحیح کنیم زیرا ممکنه هنوز به مسیر هاستمون اشاره کنند و برای ما بارگزاری نشوند، پس اگر آدرس‌های شما صحیح باشند و قادر به ورود به سایت، پیشخوان وردپرس و لود کامل سایت در محیط لوکال هاست بدون هیچ مشکلی بودید نیازی به این کار ندارید اما اگر در این موارد مشکلی بود باید اقدام به اصلاح اونها کنید، البته این نکته را بخاطر داشته باشید که برا اطمینان باید حتما از طریق دیتابیس ببینید که تنظیمات به چه شکلی هست، چون در حالت عادی از اونجایی که سایت شما فعال هست شما سایت را در محیط لوکال هاست به درستی میبینید و دلیل اونم اینه که داده‌ها رو از طریق هاست دریافت میکنید که همین اتفاق در این آموزش افتاده و اگر من به هر طریقی ارتباطم رو با سایت قطع کنم که بهترین راهکارش قطع کردن اینترنت من خواهد بود با خطا در سایتی که وردپرس روی لوکال هاست بالا میاد مواجه خواهم شد. بنابراین وارد phpmyadmin بشید، جدول wp-options پایگاه داده جدید که در مرحله چهارم ساختید رو انتخاب کنید، البته این امکان وجود داره که به دلیل تغییر پیشوند جداول وردپرس که در حالت عادی روی _wp هستش این بخش با یک نام دیگه برای شما نشون داده بشه که در هر صورت بعد از پیشوند جدول عبارت options قرار داره، حالا بسته به نامی که انتخاب کردید به این تیبل مراجعه کرده و سپس در رکوردهای جدول که بهتون نمایش داده میشه رکوردهای siteurl و home رو پیدا کنید و نام localhost را به همراه نام پوشه‌ای که فایل های خروجی گرفته شده از وردپرس که در مرحله دوم در اون مسیر قرار دادین رو داخلش جایگزین کنید. در اینجا من چون فایلهام رو به پوشه‌ای به نام mizbanfa منتقل کردم پس باید در آدرس هام از http://localhost/mizbanfa استفاده کنم و یه جای آدرس دامنه سایتم این آدرس را در رکوردهای siteurl و home وارد کنم.

آموزش انتقال وردپرس از هاست به لوکال هاست

برای این کار کافیه تا روی دکمه Edit که مشابه تصویر فوق در بخش siteurl و home قرار داره کلیک کنید تا در صفحه ویرایش اونها مشابه تصویر زیر آدرس فعلی مسیری که وردپرس در لوکال هاست نصب است را وارد کنید. برای نمونه در این تصویر صفحه ویرایش siteurl را مشاهده میکنید که در ویرایش رکورد home نیز به همین شکل خواهد بود.

آموزش انتقال وردپرس از هاست به لوکال هاست

بعد از اینکه آدرس مسیر نصب وردپرس در لوکال هاست رو برای سایتتون تنظیم کردین باید لینک‌های داخلی وردپرس رو هم بروزرسانی کنید تا کلیه لینک‌های موجود در سایت بر اساس آدرس موجود در لوکال هاست تنظیم شوند. برای این کار روی نام پایگاه داده ی سایت داخل phpmyadmin کلیک کنید، سپس سربرگ sql رو باز کنین و کد زیر رو داخلش تایپ کنید.

UPDATE wp_posts SET post_content = REPLACE (post_content, 'www.yourlivesite.com/', 'localhost/mizbanfa/');

به جای www.yourlivesite.com عبارت در کد بالا آدرس دامنه ای که وردپرس رو اون نصب هست رو وارد کنید.

آموزش انتقال وردپرس از هاست به لوکال هاست

سپس مشابه چیزی که در تصویر مشاهده میکنید کد بالا را در فیلد Run SQL query/queries on database قرار داده و در نهایت روی دکمه Go کلیک کنید و منتظر بمونید تا عملیات انتقال صورت بگیره بعد از این کار سایت شما با موفقیت از محیط هاست به لوکال هاست wamp منتقل شده است. همونطوری که در ابتدای آموزش هم اشاره کردم عملیات انتقال در سایر برنامه هایی که با استفاده از اونها اقدام به ساخت لوکال هاست در کامپیوتر خودتون کردید توسط همین مراحل هفت گانه صورت میگیرن و تنها تفاوت اونها در مسیردهی خواهد بود. پس اگر شما از هاست دیگه ای مثل سی پنل استفاده میکنید و برنامه لوکال هاست مورد استفاده‌تون هم xampp یا lamp هستش در هر صورت کافیه تا همین مراحل را برای انتقال وردپرس از هاست به لوکال هاست طی کنید.

بررسی صحت انتقال

خُب، حالا ما بعد از اینکه تمامی کارهای لازم رو برای انتقال وردپرس از هاست به لوکال هاست انجام دادیم فقط باید سایتمونو در لوکال هاست چک کنیم، قبل از هر کاری اتصال اینترنت خودتون رو خاموش کنید تا اگر احیانا داده‌های سایت از طریق هاست لود میشوند و سایت به درستی منتقل نشده از این موضوع اطمینان حاصل کنید. حالا نام مسیری که لوکال هاست در اون نصب هست را در بخش آدرس‌بار مرورگر خودتون وارد کنید، در اینجا چون من وردپرس را در مسیر localhost/mizbanfa نصب کردم پس باید به همین آدرس در مرورگر مراجعه کنم. حالا در این مرحله باید تمامی محتوای سایت و قالب وردپرستون به صورت کامل بارگزاری بشه تا مطمئن بشید مراحل فوق رو کامل و صحیح انجام داده اید، اگر احیانا استایل قالب هم لود نشد بدونید که یک جای کار میلنگه که باید برای رفع اون ببینید کدوم یکی از مراحل رو اشتباه انجام دادید، البته در این حالت اگر مشکلی در انتقال صورت نگرفته باشه ممکنه از آدرس‌دهی فایل‌ها در قالب وردپرس سایت شما باشه که چنین خطاهایی رو مشاهده کنید. همچنین مسیر ادمین سایت یعنی localhost/mizbanfa/wp-admin رو هم تست کنید و جهت ورود به مدیریت وردپرس هم از همان نام کاربری و رمز عبور که در هاست استفاده کردید در همینجا هم استفاده کنید تا وارد پیشخوان وردپرس شده و اقدام به مدیریت سایتتون در محیط لوکال هاست کنید.

امیدوارم که این آموزش هم مورد پسندتون واقع شده باشه و با استفاده از این آموزش تونسته باشید تا به راحتی و بدون هیچگونه مشکلی سایت خودتون رو که در هاست آنلاین طراحی و پیاده سازی کردید رو با موفقیت به لوکال هاست در سیستم رایانه‌ای خودتون منتقل کرده باشید، همچنین اگر سوالی در مورد این آموزش داشتین میتونید در فرم دیدگاه‌ها مطرح کنید تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن پاسخگوی نیاز شما دوستان وردپرسی باشم.

۲٫۹
/
۵
(
۷۷

امتیاز

)

به این پست امتیاز دهید.
بازدید : 705 views بار دسته بندی : سیستم مدیریت محتوا تاريخ : 8 آوریل 2021 به اشتراک بگذارید :
دیدگاه کاربران
    • دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها