آموزش وردپرس آموزش نصب وردپرس شبکه یا چند سایته - وب آکا

مطمئنا برای شما هم پیش اومده تا بخواهید در کنار دامنه اصلی سایتتون در قالب یک سای دامنه و یا ساب فولدر اقدام به نصب وردپرس کرده و برای مواردی مثل ساخت فروشگاه بخواهید تا یک وردپرس جدا از سایت اصلی با پایگاه داده متفاوت داشته باشید. در برخی از این موارد این کار به شکلی صورت میگیره که ما نیازمند این میشیم تا در کنار سایت اصلی چند سایت دیگه برای فروشگاه بخش اخبار کسب و کار و… نصب کنیم تا از سایت اصلی ما جدا باشد، اما اینکه ما بیایم و در هر بار نصب وردپرس شروع به ساخت پایگاه داده جدید کنیم و بعد از دانلود و اپلود کردن وردپرس اقدام به نصب وردپرس کنیم یه مقداری برای ما زمانبر و خسته کننده هستش، اینجاست که ابزاری به نام وردپرس شبکه یا همان مالتی سایت به کمک شما میاد و با استفاده از اون میتونید تا بدون نیاز به اینکه این مراحل رو طی کنید در قالب یک ساب دامنه و یا ساب فولدر اقدام به نصب و فعال سازی وردپرس کنید و در نهایت برای هر هدف خاصی مثل ساختن فروشگاه، راه اندازی بخش اخبار سایت، دریافت پروژه و… که مدنظر شماست در قالب یک ساب دامنه فعالیت کنید. بنابراین در این آموزش قصد دارم تا به شما نحوه نصب و فعال سازی وردپرس شبکه را آموزش بدم که به راحتی با استفاده از این آموزش بتونید اقدام به فعال کردن قابلیت وردپرس شبکه کنید و هر زمان که لازم بود در یک ساب دامنه و یا ساب فولدر از طریق بخش پیشخوان وردپرس در کوتاه‌ترین زمان ممکن خیلی راحت یک ساب دامنه جدید با یک وردپرس جدید راه اندازی کنید.

در روش وبلاگدهی از طریق ساب‌دامین در وردپرس لازمه تا wildcard بر روی هاست شما فعال باشه، این مورد معمولا در بیشتر شرکت‌های هاستینگ فعال نیست و برای فعال سازی لازمه تا از میزبانی هاست خودتون بخواهید تا wildcard را بر روی هاست شما فعال کنند. بنابراین قبل از هرکاری اقدام به فعال کردن wildcard بر روی هاست خودتون بکنید، این امکان هم وجود داره تا در صورت امکان بتونید خودتون اون رو فعال کنید، اما تو هر هاستی جوابگو نیست و ممکنه تا با این روش برای شما فعال نشه که در ادامه مقاله نحوه فعال کردن wildcard در هاست سی پنل توضیح داده شده. باز هم تاکید می کنم که امکان استفاده از wildcard در اکثر سرویس های هاست اشتراکی به دلیل مسائل امنیتی فراهم نیست، بنابراین اگر در هاست شما نیز این آپشن فعال نیست بهتر است یک هاست نیمه اختصاصی یا هاست مخصوص وردپرس برای وب سایت خود تهیه کنید.

وردپرس شبکه یا چند سایته چیست؟

وردپرس شبکه، یا مالتی سایت که اون رو با نام wordpress MU می‌شناسیم این امکان رو به شما میده تا تنها با نصب یک وردپرس در دامنه اصلی سایتتون هر زمان که لازم داشتید به راحتی از طریق پیشخوان اقدام به نصب یک وردپرس جدید در ساب دامنه و یا ساب فولدر از سایت خودتون بکنید. از دیگر مواردی که در وردپرس چند سایته میتونید از اون استفاده کنید اینه که با استفاده از رمز و نام کاربری وردپرس اصلی که دارید میتونید در تمام سایت های وردپرسی که به صورت شبکه فعال کردید و در اصطلاح اونها را وبلاگ مینمامیم وارد شده و به مدیریت اونها بپردازید و همچنین این قابلیت رو به کاربران خودتون بدین تا با ثبت نام در سایت شما اقدام به ساخت یک وردپرس کنند و مشابه یک وبلاگ از اون استفاده کنند. امروزه سایت های وبلاگدهی زیادی هستند که از وردپرس برای این کار استفاده میکنند و این امکان رو به کاربران میدهند تا در قالب یک وبلاگ بتونند از وردپرس برای وبلاگ خودشون استفاده کنند. پس هماینطور که میبینید به سادگی قادر خواهید بود تا با استفاده از فعال سازی امکان وردپرس شبکه انواع سیستم های وبلاگدهی را راه اندازی کنید و یا به کسانی که با مدیریت وردپرس آشنایی کامل ندارند، این امکان را بدهید که با کمترین درگیری در نکات فنی، سایت خود را در قالب یک وبلاگ روی دامنه شما راه اندازی کنند. وردپرس شبکه کاربردهای بسیار فراوان و مفیدی برای ما خواهد داشت که از جمله اونها میشه به موارد زیر اشاره کرد:

  1. استفاده برای دموی آنلاین قالب
  2. استفاده به عنوان یک وبلاگدهی برای سازمان‌ها و یا مدارس به شکلی که هر کاربر در اون برای خودش صفحه خاصی رو به عنوان وبلاگ داشته باشه و با مدیریت اون اقدام به تولید محتوا و درج مطالب کنه
  3. ساخت سیستم فروشگاه، پرسش و پاسخ و… در بخشی از ساب دامنه و یا ساب فولدر
  4. راه اندازی وبسایت برای شرکتهایی که دارای شعبه گوناگون در سطح کشور هستند و اختصاص دادن وبلاگ برای هر شعبه
  5. استفاده به عنوان شهرها در سایت های آگهی و نیازمندی برای اینکه آگهی ارسالی بر اساس هر استان رو مدیریت کنند
  6. استفاده برای سایت های چندزبانه که با استفاده از اون بتونید برای هر زبان که مد نظر شما هست یک وردپرس نصب کنید و به صورت کاملا اصولی به ترجمه محتوای سایت در اون بپردازید

همونطور که میبینید وردپرس شبکه امکانات بسیار زیادی در اختیار شما قرار میده و میشه از اون برای هر هدفی که به کسب و کار و سایت شما مرتبط هست استفاده کنید تا دیگه نیازی نباشه تا به شکل سنتی و پیشفرض برای نصب هر وردپرس روی هاست اقدام به ساخت دیتابیس، دانلود و آپلود وردپرس و در نهایت نصب وردپرس کنید، بلکه کافیه تا وارد پیشخوان مدیریت وردپرس شبکه شده و با چند کلیک ساده آدرس ساب دامنه مورد نظرتون رو انتخاب کنید و خیلی سریع به صورت یک ساب دامنه یا ساب فولدر یک وردپرس جدید رو با افزونه ها و قالب های متفاوتی که میخواهید تا از اونها استفاده کنید جدا از سایت اصلی روی اون نصب و فعال کنید.

آموزش نصب وردپرس شبکه

برای نصب وردپرس شبکه ما نیاز به این داریم تا ابتدا وردپرس را دانلود کرده و نصب کنیم، بنابراین مشابه کارهایی که برای نصب وردپرس در هاست سی پنل یا دایرکت ادمین انجام دادین رو هم در اینجا انجام میدیم تا ابتدا وردپرس را برای نصب وردپرس شبکه آماده سازی کنیم. پس در ابتدا به وبسایت https://fa.wordpress.org مراجعه کنید تا وردپرس را دانلود کنید.

آموزش نصب وردپرس شبکه

بعد از اینکه آخرین نسخه وردپرس را دانلود کردید به هاست خریداری شده خودتون مراجعه کرده و فایل فشرده وردپرس را که در حالت zip. اونو دریافت کردید در بخش file manager هاستتون آپلود کنید. در اینجا هاست من سی پنل هست بنابراین بعد از ورود به هاست در قسمت Files هاستم روی File Manager کلیک میکنم تا به صفحه مدیریت فایل های هاستم هدایت بشم.

آموزش نصب وردپرس شبکه

بعد از اینکه وارد مدیریت فایل در هاست سی پنل شدید به مسیر public_html مراجعه کنید و سپس روی دکمه Upload که در بالای صفحه قرار داره کلیک کنید تا صفحه آپلود فایل در این مسیر براتون مشابه تصویر زیر باز بشه.

آموزش نصب وردپرس شبکه

بعد از اینکه صفحه آپلود برای شما باز شد، فایل دانلودی وردپرس را از سیستم خودتون انتخاب کرده و منتظر بمونید تا عملیات آپلود فایل مشابه تصویر زیر صورت بگیره و تا انتها پیش بره.

آموزش نصب وردپرس شبکه

بعد از اینکه آپلود کامل شد صفحه رو ببندید و به مسیر public_html در هاست برگردید خواهید دید که فایل آپلود شده به هاست اضافه شده و حالا کافیه تا اونو از حالت زیپ خارج کنید. بنابراین مشابه تصویر روی فایل راست کلیک کرده و گزینه Extract را انتخاب کنید و منتظر بمونید تا عملیات خارج کردن فایل های وردپرس از حالت فشرده انجام بگیره و فایل های وردپرس به سایتتون اضافه بشن.

آموزش نصب وردپرس شبکه

حالا در این مرحله پوشه ای با عنوان wordpress به هاست اضافه خواهد شد، وارد پوشه بشین و بعد از منوی بالا گزینه select all را انتخاب کنید، سپس روی فایل ها راست کلیک کرده و گزینه Move را انتخاب کنید در این مرحله پنجره ای براتون باز میشه که در اون مسیری که میخواهید تا فایل ها منتقل بشن رو وارد کنید بنابراین بخش wordpress را از مسیر پاک کنید و همون /public_html/ رو بزارید بمونه و روی دکمه Move Files کلیک کنید تا فایل ها به دایرکتوری اصلی سایت که همون Public_html هستش منتقل کنید.

آموزش نصب وردپرس شبکه

حالا که فایل ها منتقل شدند نوبت به ساختن دیتابیس در وردپرس میرسه بنابراین به صفحه اصلی کنترل پنل سی پنل مراجعه کنید و از بخش DATABASES روی گزینه MySQL Database کلیک کنید تا به صفحه ساخت دیتابیس در هاست سی پنل هدایت شوید.

آموزش نصب وردپرس شبکه

بعد از کلیک روی دکمه مورد نظر به صفحه‌ای مشابه تصویر زیر هدایت خواهید شد که در اون میتونید نام پایگاه داده خودتون رو انتخاب کنید، بنابراین یک نام دلخواه برای پایگاه داده جدید وردپرس انتخاب کنید و سپس روی دکمه Next Step کلیک کنید تا وارد مرحله تعیین نام کاربری پایگاه داده وردپرس و رمز پایگاه داده وردپرس شده و در نهایت دیتابیس خودتون رو بسازید.

آموزش نصب وردپرس شبکه

بعد از اینکه نام پایگاه داده را انتخاب کردید با کلیک روی دکمه Next Step به مرحله بعد هدایت خواهید شد که در این مرحله به صفحه‌ای مشابه تصویر زیر هدایت می شوید که در اون میتونید تا نام کاربری پایگاه داده و رمز پایگاه داده رو انتخاب کنید و در نهایت پایگاه داده خودتونو ایجاد کنید. با استفاده از دکمه Password Generator نیز قادر خواهید بود تا یک رمز قوی که سی پنل به صورت خودکار برای شما میسازه ایجاد کنید و از اون برای رمز پایگاه داده خودتون استفاده کنید. در این مرحله دقت کافی را داشته باشید که رمز رو در جایی مطمئن کپی کنید و اونو هیچوقت فراموش نکنید چرا که در آینده و در مراحل بعد به این رمز و نام‌های انتخاب شده احتیاج پیدا خواهید کرد.

آموزش نصب وردپرس شبکه

در نهایت پس از پر کردن کلیه فیلدهای نام کاربری پایگاه داده و رمز پایگاه داده مطابق بالا به صفحه دیگری مشابه تصویر زیر هدایت خواهید شد، در این مرحله تیک گزینه ی ALL PRIVILEGES رو بزنین و روی next step کلیک کنین تا ارتباط بین یوزر و پایگاه داده برقرار بشه و سطح دسترسی های یوزر هم تصحیح بشه.

آموزش نصب وردپرس شبکه

در نهایت بعد از فعال کردن تیک کلیه گزینه‌ها و با کلیک روی Next Step در این مرحله پایگاه داده به درستی ساخته شده و پیغام موفقیت آمیز بودن اون به شما نمایش داده خواهد شد.

حالابعد از این که دیتابیس هم برای نصب وردپرس روی هاستتون ایجاد کردین حالا نوبت این شده که وارد مراحل شیرین نصب وردپرس بشیم، برای نصب وردپرس ابتدا وارد دامنه اصلی سایتتون بشین، نام دامنه ما که الان میخوایم وردپرس روش نصب کنیم ir هستش و حالا واردش میشیم تا صفحه نصب وردپرس رو مطابق تصویر مشاهده کنیم، بعد از مشاهده این صفحه بر روی دکمه بزن بریم کلیک کنید تا به مرحله بعدی منتقل بشین.

آموزش نصب وردپرس شبکه

در مرحله بعدی مشابه تصویر زیر اطلاعات پایگاه داده را که در مراحل قبل ساختیم را در اینجا وارد کنید. این اطلاعات شامل نام پایگاه داده، نام کاربری پایگاه داده، رمز انتخاب شده و… برای پایگاه داده وردپرس می‌باشد. همونطور که در تصویر مشاهده می‌کنید به ترتیب این داده‌ها را بر اساس توضیحاتی که در ادامه شرح خواهم داد تکمیل کنید.

آموزش نصب وردپرس شبکه

نام پایگاه داده: در این بخش باید نام پایگاه داده خودتون رو که در مرحله سیزدهم ساختید وارد کنید، در اینجا ما نام پایگاه داده‌مون رو pnubahir_mizbanfa انتخاب کردیم، شما هم هر نامی که برای پایگاه داده و دیتابیس وردپرس خودتون انتخاب کردید در این فیلد وارده کنید.

نام کاربری: در این بخش هم باید نام کاربر پایگاه داده وردپرس خودتون را وارد کنید. در اینجا هم من از نام pnubahir_mizbanf انتخاب کردم، اما همونطوری که در مرحله ساخت دیتابیس گفتم دقت کنید که نام پایگاه داده و نام کاربری پایگاه داده یکی نباشن تا دیتابیس شما از امنیت بالاتری برخوردار باشد.

رمز: در این فیلد نیز رمزی که برای پایگاه داده وردپرس خودتون انتخاب کردید رو در اینجا وارد کنید. برای رمز پایگاه داده هم تکرار میکنم که سعی کنید موقع ساخت دیتابیس از یک رمز خیلی خیلی قوی استفاده کنید که به راحتی قابل حدس زدن هم نباشد.

میزبان پایگاه داده: این فیلد رو با همین نام که هست باقی بزارید و چیزی به اون اضافه یا کم نکنید.

پیشوند جدول: ابتدا بیایید بررسی کنیم که پیشوند جدول چی هست و چه کاربردی برای ما خواهد داشت؟! همونطور که میدونید هر سایتی دارای یک پایگاه داده میباشد که اطلاعات حیاتی سایت در اون ذخیره میشه و با ایجاد ارتباط بین پایگاه داده و فایل‌های موجود در هاست اطلاعات پردازش میشوند و تصاویر از فایل منیجر لود میشوند و از سمت دیگه اطلاعات سایت همچون مطالب، دسته‌بندی، تنظیمات و… کلیه اطلاعات پردازشی که در دیتابیس ذخیره میشوند لود شده و در نهایت یک سایت برای ما بارگزاری میشود. حالا هر کدوم از این اطلاعاتی که در پایگاه داده وردپرس وجود دارند در واقع پایگاه داده به عنوان مغز وردپرس و واحد پردازش مرکزی اون هست که خوراک هکرها و سوءاستفاده‌کنندگان از یک سایت میباشد. حالا وردپرس برای اینکه بیاد و از سرقت اطلاعات جلوگیری کنه و کاری کنه تا مراحل دسترسی به اطلاعات موجود در دیتابیس یک مرحله بیشتر امنیتشون بالاتر بره اومده و از پیشوند جداول استفاده کرده، در حالت عادی این پیشوند روی _wp قرار داره اما برای اینکه امنیت پایگاه داده سایت خودتون رو ارتقا بدین پیشنهاد می‌کنم تا از یک پیشوند دلخواه برای پایگاه داده وردپرس استفاده کنید. اگر سایت شما مدتی هست که راه‌اندازی شده جای هیچ نگرانی نیست، چرا که شما قادر خواهید بود تا به راحتی پیشوند جداول وردپرس را تغییر بدهید که در آموزش‌های آتی به نحوه تغییر پیشوند جداول در وردپرس خواهم پرداخت.

حالا بعد از اینکه فیلدهای این مرحله را طبق توضیحات ارائه شده وارد کردید روی دکمه فرستادن که در تصویر بالا هم مشاهده می‌کنید کلیک کنید تا وارد مرحله بعدی شوید.

آموزش نصب وردپرس شبکه

در این مرحله صفحه بالا برای شما باز خواهد شد، در صورتی که اطلاعات مرحله قبلی یعنی، نام پایگاه داده، نام کاربری پایگاه داده، رمز پایگاه داده، میزبان پایگاه داده و جدول پایگاه داده وردپرس را به درستی وارد کرده باشید این صفحه به عنوان تاییدیه‌ای از صحت مراحل برای شما باز خواهد شد، کافی است تا روی دکمه اجرای نصب کلیک کنید تا به مرحله بعد که شامل اطلاعات ورودی سایت می‌باشد هدایت شوید.

آموزش نصب وردپرس شبکه

عنوان سایت: در این فیلد عنوانی که برای سایت در نظر گرفتید وارد کنید. این عنوان همون Title وبسایت شما رو تشکیل میده که با مراجعه به صفحه اصلی سایت در عنوان صفحه مرورگر نمایش داده خواهد شد.

نام کاربری: نام کاربری مدیر سایت رو در این فیلد وارد کنید. در نگهداری و حفظ این نام کاربری دقت کافی داشته باشید چرا که برای ورود به پیشخوان وردپرس و مدیریت سایت با این نام کاربری نیاز داریم، اما زیاد نگران نباشید در صورت فراموشی نام کاربری از طریق ایمیل در وردپرس میتونید وارد شوید که البته در صورت غیرفعال کردن این قابلیت باید از طریق دیتابیس برای بازیابی اطلاعات ورود استفاده کنید که در مقالات بعدی به نحوه این کار خواهم پرداخت.

رمز انتخابی: رمز مورد نظر برای ورود به محیط پیشخوان وردپرس رو وارد کنید. سعی کنید تا از یک کلمه عبور قوی که شامل اعداد، سمبل‌ها و حروف بزرگ و کوچک میشه استفاده کنید تا سایت شما از امنیت بالایی برخوردار باشد.

ایمیل: در این فیلد هم ایمیل خودتونو وارد کنید. از این ایمیل برای اطلاع‌رسانی وردپرس و موارد دیگه همچون بازیابی رمز عبور وردپرس استفاده میشه که در مقاله‌های بعدی به صورت مفصل در مورد اون بحث خواهیم کرد.

با فعال و غیرفعال کردن تیک گزینه نمایش به موتورهای جستجو هم میتونید وضعیت ایندکس سایت در موتورهای جستجو رو کنترل کنید. اگر تمایلی ندارید تا فعلا سایت ساخته شده توسط شما در موتورهای جستجو ایندکس شود میتونید تا تیک این گزینه را برای این کار غیرفعال کنید.

بعد از اینکه کلیه فیلدها را به درستی پر کردید روی دکمه راه‌اندازی وردپرس کلیک کنید تا عملیات نصب وردپرس از طریق پایگاه داده به مراحل پایانی خود رسیده و وردپرس روی سایت شما نصب شود.

آموزش نصب وردپرس شبکه

حال همانطور که در تصویر مشاهده میکنید عملیات نصب وردپرس در هاست شما به درستی به پایان رسیده است و میتوانید با کلیک روی دکمه ورود اطلاعاتی که شامل نام کاربری و رمز عبور می‌باشد وارد کنید تا به پیشخوان وردپرس وارد شوید. حالا که وردپرس رو نصب کردید نوبت به این میرسه که وردپرس خودتون را شبکه کنید. بنابراین برای این کار به ترتیب زیر عمل کنید.

شبکه کردن وردپرس

برای شبکه کردن وردپرس ما دو راه داریم تا سایتهایی که بر روی اون نصب می کنیم نمایش داده شوند. حالت اول به صورت ساب فولدر هست که در این حالت برای هر وردپرس یک مسیر با آدرس سایت انتخاب شده اضافه میشه مثل mizbanfa.net/blog اما در حالت دوم که به صورت ساب دامنه هستش در این حالت هر وردپرس بر روی یک ساب دامنه نصب و در دسترس قرار میگیره که میشه چیزی شبیه به blog.mizbanfa.net این نوع شبکه بیشتر برای افراد مورد پسند هست و از اون استفاده میکنند که در این آموزش هم من میخوام که از همین نوع ساب دامنه برای سایت وردپرس شبکه استفاده کنم.

فعال کردن Wildcard در هاست سی پنل

اما قبل از هرکاری باید هاست خودم رو برای این کار آماده کنم. بنابراین مشابه تصویر زیر به صفحه اصلی کنترل پنل سی پنل مراجعه کنید و از قسمت DOMAINS روی گزینه subdomains کلیک کنید تا wildcard را در هاست سی پنل خودتون فعال کنید.

آموزش نصب وردپرس شبکه

حالا مشابه چیزی که در تصویر مشاهده می کنید یک ساب دامنه با نام * بسازید. برای این منظور کافیه تا در فیلد Subdomain کاراکتر * را وارد کنید و در نهایت روی دکمه Create کلیک کنید تا ولید کارت(Wildcard) براتون فعال باشه و امکان ساب دامین دهی در وبلاگدهی با وردپرس شبکه براتون فعال بشه، اما اگر با این روش walidcard روی هاست شما فعال نشه تو مرحله راه‌اندازی خطای اونو مشاهده خواهید کرد که در این صورت باید از هاستینگ خودتون بخواهید تا براتون فعال کنه.

اگر هم از هاست دایرکت ادمین استفاده میکنید، از پشتیبانی هاستینگ خودتون درخواست کنید تا تغییرات لازم را در تنظیمات httpd سایت شما ایجاد کنه تا امکان ساب دامین دهی براتون فراهم بشه.

آموزش نصب وردپرس شبکه

حالا به فایل منیجر هاستتون مراجعه کنید و سپس فایل wp-config.php که در روت هاست قرار داره را برای ویرایش کردن باز کنید. بعد از اینکه فایل wp-config.php رو باز کردید به دنبال خط زیر در اون بگردید.

/* That’s all, stop editing! Happy blogging. */

بعد از اینکه این خط را پیدا کردید درست قبل از اون کدهای زیر را قرار بدین تا امکان استفاده از وردپرس شبکه برای شما فعال شده و فراهم بشه.

/* Multisite */
define( 'WP_ALLOW_MULTISITE', true );

دقت کنید که این کد باید دقیقا قبل از خط مورد نظر قرار بگیره و اگر از قبل وجود داره مقدارش باید روی true باشه. بعد از اینکه کد را وارد کردید فایل رو ذخیره کنید. بعد از ذخیره سازی فایل به پیشخوان وردپرس وارد شده و به مسیر ابزارها> راه‌اندازی شبکه مراجعه کنید. در صورتی که در این مرحله افزونه های سایت شما فعال هستند موقتا باید همه افزونه ها را غیرفعال کنید تا مجددا بعد از نصب وردپرس شبکه اونها رو فعال کنید بنابراین قبل از هرکاری افزونه ها رو غیرفعال کنید.

آموزش نصب وردپرس شبکه

حالا مشابه اون چیزی که در تصویر مشاهده میکنید اگر خطایی برای شما وجود نداشت و همه موارد مورد نیاز برای راه اندازی وردپرس شبکه فعال بود مشابه کادر مشخص شده نوع وبلاگدهی را انتخاب کنید، که در اینجا من اونو تو حالت ساب دامین دهی قرار دادم بعد از این مرحله از قسمت عنوان شبکه یک نام دلخواه برای وردپرس شبکه انتخاب کنید و در نهایت ایمیل مدیر سایت را وارد کنید. حالا یک بار کلیه موارد را بررسی کنید که به درستی وارد کرده باشید و اگر مشکلی نبود و آماده بودید حالا روی دکمه نصب که در انتهای صفحه قرار داره کلیک کنید. بعد از اینکه از این مرحله بگذرید صفحه ای مشابه تصویر زیر برای شما باز خواهد شد که دوتا قطعه کد به شما میده تا اونها را در فایل wp-config.php و htaccess. اضافه کنید.

آموزش نصب وردپرس شبکه

همونطور که در تصویر مشاهده میکنید کدی که برای قرار دادن در فایل wp-config.php هست را کپی کرده و سپس با مراجعه به file manager هاست این کد را در فایل wp-config.php قبل از کد ذکر شده قرار دهید. سپس کد دوم را هم که مربوط میشه به فایل htaccess. کپی کرده و در درون همین فایل که در مسیر public_html قرار داره با کدهای موجود در اون جایگزین کنید. اگر این فایل رو در file manager هاست مشاهده نمیکنید کافیه تا روی دکمه Settings که در بالای صفحه قرار داره کلیک کنید و در پنجره باز شده تیک گزینه Show Hidden Files را فعال کرده و تنظیمات را ذخیره کنید تا فایل های مخفی در هاست بهتون نشون داده بشوند. حالا که هر دو فایل رو ویرایش کردید یک بار از مدیریت پیشخوان وردپرس خارج شده و مجددا وارد شوید تا عملیات نصب وردپرس شبکه به انتهای خودش برسه. حالا که وارد پیشخوان وردپرس بشید مشابه تصویر زیر خواهید دید که گزینه دیگری با نام مدیر شبکه در منوی بالای پیشخوان سایت اضافه شده است که از طریق اون میتونید به کنترل وردپرس شبکه بپردازید.

ممکنه با دیدن این تصویر سوالی براتون پیش بیاد که این خطای قرمز رنگ چرا نشون داده شده؟ در پاسخ به این سوال میشه گفت که ممکنه این خطا به دو دلیل رخ داده باشه:

  1. ست نشدن صحیح ساب‌دامین: از اونجایی که من ساب دامنه * رو برای فعال شدن ولیدکارت(wildcard) به تازگی ساختم و هنوز با DNS های دامنه من یکی نشده در هنگام نصب وردپرس شبکه این ساب دامنه هنوز شناسایی نشده و به همین علت خطا نشون میده.اما اگر بعد از اینکه ساب دامنه به درستی ساخته شده باشه این مشکل وجود نخواهد داشت.
  2. عدم امکان فعال‌سازی walidcard در هاست سی‌پنل: دلیل دوم که بیشتر رایج هستش اینه که بخاطر کانفیگی که میزبانی وب روی سرور انجام داده امکان فعال کردن wildcard با استفاده از ساخت یک ساب‌دامین با * امکان پذیر نیست که در این صورت باید بخواهید تا میزبانی هاستتون اقدام به فعال کردنش بکنن.

بنابراین اگر بعد از نصب وردپرس شبکه با صفحه ۴۰۴ در اولین وبلاگی که ساختید مواجه شدید بدونید که دلیلش فعال نبودن wildcard روی هاست شماست.

فعال سازی ثبت نام کاربران

اگه مایل هستید تا کاربران بتونند تا در وردپرس شبکه شما عضو شده و اقدام به ساخت وبلاگ کنند لازمه تا با مراجعه به تنظیمات شبکه این امکان رو فعال کنید. بنابراین مشابه تصویر زیر به مسیر سایت‌های من> مدیر شبکه> تنظیمات مراجعه کنید. سپس در صفحه باز شده در قسمت تنظیمات نام‌نویسی امکان نام نویسی کاربران رو روی حالت سایت‌ها و حساب‌های کاربری قابل ثبت هستند قرار دهید تا کاربران بتونند در سایت ثبت نام کرده و اقدام به ساخت وبلاگ کنند.

آموزش نصب وردپرس شبکه

سایر تنظیمات وردپرس شبکه نیز در همین صفحه در دسترس هستند که میتونید تا اونها را شخصی سازی کنید. از جمله این موارد میتوان به امکانات و دسترسی ها برای آپلود فایل با حجم و فرمت تعیین شده، سفارشی سازی ایمیل های ارسالی، بلاک کردن نام های کاربری و ایمیل های خاص برای جلوگیری از ثبت وبلاگ، سفارشی کردن اولین نوشته، دیدگاه، ایمیل و… اشاره کرد. در آخر دقت کنید که روی ذخیره تنظیمات کلیک کنید.

امیدوارم که این مقاله هم از مجموعه مقالات مربوط به وردپرس مورد توجه شما قرار گرفته باشه و تونسته باشید تا توسط این آموزش سایت وردپرسی خودتون را به وردپرس شبکه تبدیل کنید و برای اهدافی مثل وبلاگدهی، نمایش دموی قالب‌ها و هر هدف دیگه که قصد دارید تا از وردپرس شبکه برای اون استفاده کنید بهره‌مند شوید، اگر در هر بخشی از آموزش دچار مشکل بودید و سوالی داشتید میتونید تا از بخش دیدگاه‌ها مطرح کنید تا در کوتاه ترین زمان ممکن پاسخگوی شما دوست عزیز وردپرسی باشم.

۴٫۸
/
۵
(
۱۸

امتیاز

)

به این پست امتیاز دهید.
بازدید : 468 views بار دسته بندی : سیستم مدیریت محتوا تاريخ : 8 آوریل 2021 به اشتراک بگذارید :
دیدگاه کاربران
    • دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها